offModulair traject zorgkundige - Trajet modulaire aide-soignant(e)

Réf. 7528
 • Objectif et Contenu
  Programme

  Ben je sociaal ingesteld en help je graag andere mensen? Dan is de opleiding verzorgende misschien iets voor jou.

  Je hebt het hart op de juiste plaats, bent geduldig en steekt graag de handen uit de mouwen. Je werkt graag met hulpbehoevende ouderen, gezinnen met kinderen, chronisch zieken of personen met een handicap en je kan je goed aanpassen aan verschillende gewoonten, waarden en normen. Dan ben je een onmisbare schakel in de thuiszorg als verzorgende.

  Om je tewerkstellingskansen in de ouderenzorg te verhogen, volg je na deze opleiding best aansluitend de module zorgkundige (120u of 1 maand) om ook in woonzorgcentra te kunnen werken.

  Als verzorgende ondersteun je personen die thuis bepaalde taken niet meer alleen kunnen doen door ziekte, een handicap of sociale omstandigheden. Je helpt bij de lichaamsverzorging, huishoudelijke taken en steunt de zorgvrager op sociaal en psychisch vlak. Een zorgkundige werkt in teamverband in woonzorgcentra en zorgt voor een aangename nieuwe thuis in de residentie. Je doet veel persoonsverzorging, begeleidt de zorgvrager bij activiteiten en zorgt voor de sociale ondersteuning.

  Na de opleiding in een CVO (Centrum voor Volwassenonderwijs) behaal je een erkend attest of diploma (indien je al een diploma secundair onderwijs hebt) om te kunnen werken in de residentiële zorg. Daarnaast behaal je ook een erkend attest of diploma om als verzorgende aan de slag te gaan in de thuiszorg.

  Opgelet! Ben je voltijds werkzoekend, dan kom je niet in aanmerking voor deze opleiding maar zal je worden doorverwezen naar de voltijdse opleiding.

  De lessen vinden plaats bij GO! CVO Brussel, Materiaalstraat 67 te 1070 Anderlecht.

  Certification(s) visée(s)

  Bekwaamheidsattest verzorgende

  Type de formation

  VDAB - Contrat de formation pour chercheur d'emploi -VDAB- Opleidingscontract vo

  Conditions d'admission
  Remarques

  Attention: Il s'agit d'une formation néerlandophone! Vous ne maîtrisez pas du tout le néerlandais? Aucun problème: VDAB vous propose une immersion linguistique et/ou des cours de néerlandais liés au métier.

  Organisation
  Durée

  2 jaar

  Horaire

  Dagelijks van 8u30 - 16u00. Woensdag tot 12u30.

  Début

  september & februari

  Coût

  Gratis voor werkzoekenden. - Coût réduit Vervoerskosten en kosten voor kinderopvang worden terugbetaald -

  En pratique
  Pour s'informer et postuler

  Layla Ben Said
  0471 99 17 26

  zorg.brussel@vdab.be

Rédacteur MVNCode formation BF